Skip to content

Waarom gratis links naar je website plaatsen?

Er zijn veel websites en methoden om gratis links naar je website te krijgen. In dit artikel leggen we uit waarom je links naar website zou zoeken. Maar ook geven we tips waar je gratis links kan vinden.

Waarom links naar je website?

Link handDe twee belangrijkste redenen om links naar je website te verzamelen zijn:

  1. Een website met meer links krijgt een hogere waardering van zoekmachines; en daardoor vaak hogere rankings in de SERPs;
  2. Bezoekers klikken op de link en komen daardoor op je website terecht.

Waardoor je vaak hogere rankings in de SERPs van de zoekmachines krijgt is niet makkelijk uit te leggen. Maar zie het zo: Wanneer je een link op een website plaatst is de kans groot dat je deze website waardeert. Dat weten de zoekmachines ook. Daarom hebben ze meer vertrouwen in de waarde van websites met (veel) links.

Relevantie van links

Let op! Relevantie speelt bij links ook een grote rol. De links hebben een groter effect wanneer je link op een website (of pagina) staat die gerelateerd is aan het onderwerp van je eigen website.

De relevantie van links is belangrijk omdat:

  • Bezoekers klikken eerder op een gerelateerde link om verder te zoeken op het onderwerp;
  • Zoekmachines waarderen relevante links meer;

Dit betekent niet dat irrelevante links helemaal waardeloos zijn. Maar relevante links hebben doorgaans een grotere “waarde”.


Lees ook:

 

Author

Gratis Link

http://gratislink.nl
Zoek door duizenden gratis links aangemeld bij gratislink.nl. Zelf een interessante link om aan te melden voor deze gids? Vul het formulier in: Gratis Link Aanmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *